A VITORLÁSZOK új irányt vesz!

Kedves vitorlázást kedvelő Barátaink!

Ismét mérföldkőhöz érkeztünk. A közösségi oldalunkon ezekben a percekben haladtuk túl a 6000. követőnket. Folyamatosan növekszünk, nagyjából havi ezer új like-olót üdvözölhetünk körünkben. Terveink szerint a vitorlázási szezon végére, amit mi novemberre teszünk, bőven meg fogjuk haladni a tízezret. Ettől kézzelfoghatóbb visszaigazolásra nincs is szükségünk ahhoz, hogy lássuk: kedvező a széljárás, jó irányba fújja hajónkat a szél, barátságos vizeken evezünk.

A szokásos jubileumi gondolatok helyett inkább a VITORLÁSZOK projekt jelenlegi helyzetéről, rövid- és középtávú terveiről szeretnék írni. Ez foglalkoztat most bennünket leginkább. Az, hogy honnan indultunk, hová és hogyan szeretnénk eljutni.

Nagy utat jártunk be az program kezdete óta eltelt közel hat hónapban. Kezdetben kizárólag kedvtelésből fogtunk bele a tartalmak gyártásába, cikkek és videók készítésébe, de a téma iránti lelkesedésünk, hitünk és a tematika fogadtatása ennek megfontolására és újragondolására késztetett bennünket.

Olyan területet fogtunk át a VITORLÁSZOK  keretein belül, ami a magyar piacon hézagpótló, kifejezetten ilyen profillal rendelkező oldal jelenleg a miénken kívül nem létezik.  Az építkezés sok energiánkat vonta el, komoly erőforrásokat és időt kell folyamatosan felszabadítani, hogy lendületben maradhassunk. Ez a főállásaink mellett nem egyszerű.

Még a februári Boat-Show alkalmával volt alkalmunk sok, vitorlázásban érdekelt céggel felvenni a kapcsolatot, akik érdeklődéssel figyelték az előrehaladásunkat. Tartották velünk a kapcsolatot, biztattak és számos tanulságos tanáccsal láttak el bennünket a témát illetően. Sokat köszönhetünk nekik.

Áprilisi utunkra már full HD kamerákkal és drónnal felszerelkezve érkeztünk és  3 napon keresztül szakadatlanul forgattunk. A lejutást, a kikötőt, a hajóátvételt, a kiállási manővert, a vitorlabontást és minden olyan tevékenységünket, ami szervesen kapcsolódik a tengeri túra vitorlázáshoz. Az anyagból született egy 30 perces referencia videó, ami remekül illusztrálja a VITORLÁSZOK projekt hitvallását és gondolatvilágát.

Talán itt változott meg valami. Kívülállók véleménye alapján is az anyag olyan jól sikerült, hogy azzal megkerestük az egyik legjobb nevű „zöld” csatornát, az OZONE NETWORK-öt, akikkel – több tárgyalást követően – megállapodtunk egy első körben 1 évados, 6 epizódból álló sorozat elkészítéséről, ami 2017 utolsó negyedévében illetve 2018 elején kerül majd adásba, sok ismétléssel. Indul a VITORLÁSZOK TV SHOW!

A 6 rész leforgatása profi technikával és vágással többszörös anyagi ráfordítást igényel a részükről, s drasztikusan meghaladja a projekt jelenlegi kereteit. Az elhatározás ekkor született meg: a hobbiból indult programunkat megpróbáljuk üzleti alapra helyezni. A jelenlegi helyzetben a modellt kellett meghatároznunk. A követőink lelkesedését, folyamatos növekedését és a tőkeszükségességet látva az üzleti szférát hívtuk segítségül. Az eredmények meggyőzik jelenlegi és jövőbeni szponzorainkat, hogy érdemes pénzt fektetni a programunkba, s annak hitvallása messzemenőkig tükrözi céges ideológiájukat. Örömmel jelentjük, hogy olyan neves cégek szavaztak már bizalmat, mint az Audi, amely egyik modelljének írott és videotesztje már látható az oldalunkon és a videó megosztón illetve a Generali, akivel már csak egy „paraszthajszál” hiányzik a megállapodás aláíráshoz. További érdeklődők is vannak, viszont egy üzleti területről csak egy támogatóval szeretnénk megállapodni, elkerülve a mesterséges konkurens helyzet kialakulását. Sok még itt a tennivalónk, sok céggel kellene kapcsolatba kerüljünk, de dolgozunk rajta.

Ősszel elindítjuk az 1 napos, koncentrált, elméleti tréningjeinket, amelyek egy exkluzív, kiscsoportos foglalkozás keretein belül készítik fel az érdeklődőket minden, a  tengeri vitorlázást érintő kérdéskörből. Csak ízelítésképpen: időpont kiválasztás, bevásárlás, hajóbérlés, alkuk, kaució, hajó átvétel, manőverek, biztonsági rendszabályok, kikötések, hol éjszakázzunk, útvonaltervezés, horgonyzás, bójára kötés és sok-sok egyéb olyan téma, amelyeket nem tanítanak a jogosítvány megszerzésekor, viszont azok készségszintű ismerete magabiztosságot ad és segít elkerülni az olyan helyzeteket, ami az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztetné.

Ha az általunk kizárólag tapasztalati úton elsajátított és a résztvevők számára részletesen megtanított szempontok és elkerülendő szituációk közül csak 1 nem következik be – azért mert a tanítvány felidézte a tréningen elhangzottakat – akkor nyert ügyünk van. Biztonságban tudhatjuk legénységünket, önmagunkat és a hajónkat. S nem utolsósorban megmarad a kaució, aminek összege 1300 Euróról indul, s a határ a csillagos ég.

Továbbra is hisszük, hogy a hajóvezetői engedély megszerzése kizárólag az első lépés. Egy manőver tréningen való részvétel, ahol szerencsés esetben ideálisak az időjárási körülmények (azaz szél is van) egy nagyon hasznos második lépés. De ez mind-mind kevés ahhoz, hogy kellő önbizalommal, ezzel párhuzamosan  maximális fegyelemmel önállóan megtervezzünk, majd lebonyolítsunk egy néhány napos vitorlázást szeretteink vagy barátaink részvételével. Amíg a képesítés birtokában nem tesszük meg az első önálló lépéseket, amíg nem mi vagyunk egy személyben felelősek a szervezésért, a hajó irányításáért illetve a program lebonyolításáért, azaz nem mi vagyunk a KAPITÁNYOK, addig kívülállók vagyunk. Kívülállók, akik ugyan élvezhetnek minden hajón töltött pillanatot, de talán sosem érezhetik meg a egyéni hajóbérléssel járó kötetlen napokat és a féktelen szabadság érzését.

Hitünk szerint továbbra is elkötelezetten bátorítjuk hajó vezetői képesítéssel rendelkező honfitársainkat, hogy tegyék meg az első önálló lépést és legyenek ők is a tengeri vitorlázás szerelmesei.

A VITORLÁSZOK csapatnál a mai nappal új időszámítás kezdődött, megpróbáljuk az életre hívott új, üzleti alapú koncepciónkat saját lábára állítani, amiben ezúton is köszönjük az irántunk tanúsított bizalmat, a megjelentetett tartalmainkra nyomott like-okat és azt, hogy barátaitok körében Ti is aktívan népszerűsítitek az oldalt a megosztás funkció használatával.

Hamarosan további fejleményekkel jelentkezünk, addig is jó szelet mindannyiunknak. Ezúttal szimbolikusan is.