Azért indítottuk el ezt a honlapot, hogy megalapozhassuk minden érdeklődő felé azt a tudást, ami már belépőjegyet biztosít számukra a vitorlázáshoz, mint hobbihoz, sporthoz vagy csak egyszerűen a szabadidő tartalmas eltöltéséhez, egy kellemes és kicsit másfajta nyaraláson való részvételhez.

A VITORLÁZÁS EGY ÉLETÉRZÉS, EGY ÖRÖK SZERELEM. AZ, AKI EGYSZER IS MEGTAPASZTALHATJA AZT, SOHA NEM FOG TUDNI SZABADULNI TŐLE.

Célunk az, hogy az érdeklődők részére megadjuk azt az önbizalommal párosuló tudást, ami már lehetővé teszi, hogy a kezdeti jogosítvány megszerzés után, nagyon költséges gyakorlati oktatások nélkül – de megfelelő elméleti felkészültséggel – is megtehessék az első lépéseket. A hajózás valóban veszélyes üzem, valóban vannak olyan buktatók, amik elvehetik a kedvét a hobbi hajósnak, ám ha tisztában vagyunk az alapvető szabályokkal, megfontolásokkal, tennivalókkal, figyelmet érdemlő dolgokkal és ha az egyes szituációkra gyorsan, pontosan és szakszerűen tudunk reagálni, akkor a problémás helyzetek minimalizálhatóak illetve az esetek nagy többségében be sem fognak következni.

Szeretnénk azt a tévhitet eloszlatni, hogy a vitorlázást csak a legmódosabb rétegek élvezhetik. Azt, hogy csak minimum 1 hetes bérleti lehetőségek vannak csillagászati árakon. Azt, hogy minden charterező cég bennünket akar átverni és azt, hogy a tenger messze van és különben is: a magyar nem is hajós nép.

Segítünk eligazodni az időszak egyeztetés, hajófoglalás, leutazás, hajóátvétel, adriai úti célok kiválasztásának útvesztőiben, s mindenki számára érhető és logikus módon rendszerezve leegyszerűsíteni, fogyaszthatóvá tenni ezt a csodálatos sportot illetve az ahhoz kapcsolódó feladatokat.

Szeretnénk, ha mindenki ugyanúgy rajongana a tengeren töltött időkért, mint mi, ha jobban megismerné a horvát kultúrát, beleértve a legfinomabb és legtipikusabb fogások, borok és röviditalok élvezetét, s ha mindenki megkaphatná azokat a tippeket, melyek az igazi és autentikus oldalát mutatják Horvátországnak.

S végül, de nem utolsó sorban mi magunk is szeretnénk rendelkezésre állni azon leendő hajóstársaink részére, akik igénylik azt, hogy bérlés előtt tanácsokat adjunk, segítsünk az ideális hajó, helyszín és úti cél kiválasztásában.

Élvezzék a tartalmakat és irány az Adria!

A VITORLÁSZOK és a HAJÓSVAGYOK CSAPATA!